SESSION

セッション

SFCの食とサステナビリティ

Food and Sustainability at SFC

S01
11月20日
12:30
-
13:10
出展団体 / Exhibitor
塚原研究室
Tsukahara Lab.

私たちのくらしに欠かせない「食」という要素に注目し、SFCにおける食のサステナビリティを探求します。そのために、SFC生の食生活、食への意識、食品廃棄などの現状を明らかにするとともに、SFCにおける食にまつわる課題やボトルネックを分析し、新たな取り組みの提案を行います。セッションでは、これら研究成果を共有するとともに、食の生産から消費、流通、廃棄過程に携わる様々なプレイヤーと意見交換を行い、SFCにおける「食」生活をどのように具体的に変えていくことができるか、多面的に議論します。

Focusing on food as an essential element of our lives, this project explores dietary sustainability at SFC. Our research try to reveal the current status of SFC students' eating habits, food consciousness and food waste, and also analyze issues and bottlenecks related to food at SFC and propose new initiatives. This SESSION will share these findings, exchange opinions with various players involved in food production, consumption, distribution and disposal processes, and discuss how we can make concrete changes to the 'food' lifestyle at SFC from multiple perspectives.

登壇者 / Presentor
person
塚原沙智子
環境情報学部 准教授
person
金井信宏
環境省 環境再生・資源循環局 リサイクル推進室 室長補佐
person
瀬川茉里
総合政策学部 3年
person
中尾穰
総合政策学部 3年
person
市川美優
総合政策学部 3年
person
川越一磨
Kawagoe Kazuma
株式会社コークッキング CEO
CoCooking Co.,Ltd. CEO
person
山口梨奈
Yamaguchi Rinna
慶應義塾大学 環境情報学部 4年
4th year student, Faculty of Environment and Information Studies, Keio University
関連ウェブサイト / Websites
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開催場所 / Sight
Open Research Forum 2022
2022.11.20 - 21
Sunday - Monday