私たちのくらしに欠かせない「食」という要素に注目し、SFCにおける食のサステナビリティを探求します。そのために、SFC生の食生活、食への意識、食品廃棄などの現状を明らかにするとともに、SFCにおける食にまつわる課題やボトルネックを分析し、新たな取り組みの提案を行います。セッションでは、これら研究成果を共有するとともに、食の生産から消費、流通、廃棄過程に携わる様々なプレイヤーと意見交換を行い、SFCにおける「食」生活をどのように具体的に変えていくことができるか、多面的に議論します。
Focusing on food as an essential element of our lives, this project explores dietary sustainability at SFC. Our research try to reveal the current status of SFC students' eating habits, food consciousness and food waste, and also analyze issues and bottlenecks related to food at SFC and propose new initiatives. This SESSION will share these findings, exchange opinions with various players involved in food production, consumption, distribution and disposal processes, and discuss how we can make concrete changes to the 'food' lifestyle at SFC from multiple perspectives.